четвртак, 13. мај 2010.

ПОЧЕЦИ И ФУНКЦИЈЕ WAFFEN SS-a


Waffen SS је рођен из духа национал-социјалистичког покрета и нарочито из ратничког духа који је красио држање SS људи у периоду борбе. Вођа Allgemeinen SS-a, пре свих Obergrupeppenführer Sepp Dietrich, био је први вођа Waffen SS-a. Ове наоружане и у касарну смештене јединице SS-a, Leibstandarde SSAdolf Hitler” као и прве јединице SS Verfügungstruppe и Totenkopfverbände, настале су јачањем функција Allgemeinen SS: штитити Фирера и његове сараднике од непријатеља. Надаље су требале да осигурају чистоту национал-социјалистичке идеје као најдрагоценијег блага за даљи развој нашег народног живота, правовремено открити све непријатеље нашег погледа на свет и непријатељске опасне планове, те их учинити безопасним. Што ће са задобијањем моћи ови задаци бити учесталији, утолико више је Фирер морао да има непоколебљиву и делотворну гарду.

У великој одлучујућој борби, у којој се наш народ тренутно налази, стоји и за SS војника у првом плану чисто борбено рвање за коначну победу. И само је по себи јасно, да се ови одреди - састављени само од добровољаца, раме уз раме са Wermacht-ом сада потпуно концентришу на савладавање спољног непријатеља немачког народа.

До сада већ проверени став SS-a у борби погледа на свет садашњице допринео је даљој изградњи Waffen SS-a. Он је данас већ нарастао на бројне потпуно моторизоване дивизије и располаже свим борбеним родовима, уз изузетак оних који се налазе у саставу Морнарице и Ваздухопловства.

Млади добровољац, који ће ући у Waffen SS, мора бити начисто с тиме да је сваки почетак тежак и да је неопходно много стрпљења и истрајности, много духовних, телесних и моралних искушења, док војничко мишљење и осећање не постане саставни део његовог бића. У образовним центрима, Waffen SS ће добровољцима пружити неопходну едукацију. Преглед родова требао би младим добровољцима да олакша тражење његовог “правог места”, на којем ће према својим особинама и способностима моћи најбоље да делују за свој народ. Могуће је одлучити се за један од више различитих родова. Свако оружје има своју високу вредност, али је садејство свих оружја основа успеха.

Waffen SS ће бити пажљив према могућности избора борбеног рода добровољца. SS-овац није само војник, он је представник идеје Адолфа Хитлера. Њега одликују ратно искуство, прилагодљивост, понос на учешће у многим победама, свест о предстојећим мукама и опасностима, исто као и о великом наслеђу које му је дала национал-социјалистичка идеја, откада се бори у царству SS-a. Храброшћу и благо смирен, са свешћу свога ратничког бића и своје мудрости, он је израстао у један нови животни облик, који почива далеко од сваке просечности, на тешким ратним мукама. Његово име повезано је са биткама у Пољској, Белгији, Холандији, Француској, Југославији, са брдским пролазима и морским пределима Грчке и карелијским снежним пољима, белоруским шумама, украјинским степама и кавкаским пољима. Његово искуство и његово деловање дају му изузетну сталоженост, која му у борби за успех и мржњу побеђеног непријатеља, у отаџбину доноси поштовање и љубав немачког народа.


ЗАКЛЕТВА SS-a


Заклињем се теби, Адолфу Хитлеру

као Фиреру и Канцелару Рајха

на верност и неустрашивост.

Обећавам теби и Ономе изнад тебе

верност до смрти,

тако ми Бог помогао.


Dich ruft die SS
verantwortlicher Herausgeber: Die Reichsführer SS
1942.

Нема коментара:

Постави коментар