уторак, 11. мај 2010.

Неопходност Национал Социјализма - Colin Jordan


Чланови и симпатизери NSM (National Socialist Movement)! Пре две године направио сам значајан корак оснивајући ову организацију, отворено национал-социјалистичку по имену и потпуно национал-социјалистичку у својој политици. Прву те врсте у Британији од рата.

То сам урадио јер ми је било доста прерушавања која нису успевала и компромиса где је слабост дефиловала као мудрост. Веровао сам у крајњу снагу и ефикасност искреног заступања, без обзира на садашњу опозицију, једине силе способне да спаси Британију од пропасти и поново је учини великом – и још увек верујем.

Политичке аспирације и лажне наде у снагу старих партија, не могу да излече хроничну болест демократске Британије данас. Нисмо суочени са неколико мањих недостатака система који је иначе у основи исправан и здрав, већ са системом који је труо до сржи. Данашња демократија заступа ништа мање него потпуну антитезу Национал Социјализму, безрасну државу, државу која није посвећена очувању и побољшању расног карактера својих људи или народа, њиховом јединству и просперитету кроз удружен друштвени ауторитет и организацију; уместо тога - државу посвећену систематичној равнодушности према раси, намерном занемаривању народа, охрабривању расног мешања и дегенерације, као и највећој безбедности демократских диктатора у сенци како би несметано доминирали и експлоатисали.

Демократија не може излечити демократију. Свако ко верује да систем који је директно довео Британију у данашње стање може и да је излечи, пати од болести једнаке менталном поремећају. Само револуционарна трансформација целог система, његових принципа и вредности, заснивајући их на концепту народа као заједнице може спасити Британију од пропасти и поново је начинити великом, а име те промене је Национал Социјализам. Ништа друго, ништа мање није довољно. Само револуционарни покрет испуњен духом бескомпромисног и неуништивог непријатељства према старом поретку и свему што он представља и заступа има шансу да уведе нови поредак; име тог покрета у Британији данас је NSM.

У другој деценији овог века, Немачка која је била у сличним околностима дала је свету веру и покрет Национал Социјализма. Начела ове вере и покрета формулисана и испуњена тада под Адолфом Хитлером су и наша, јер уз било какве варијације потребне да се прилагоде променама у месту и времену, она су универзална начела, витална и подесна за Британију данас и у будућности као што су била за Немачку у прошлости. Са њима и уз њих, Немачка је изронила из дубина и досегла до висина аријевске величанствености каква никада пре није достигнута. Са њима и уз њих и Британија ће једног дана у будућности изаћи из дубина и достићи и превазићи немачки подвиг.

Пошто је Национал Социјализам управо и искључиво лек против слабљења наше земље и дегенерације људи, све остало је губљење времена. Половне мере и организације које их спроводе су крајње неадекватне, уствари више шкоде него што ваљају јер одвлаче пажњу од онога што је стварно потребно трошећи снагу и веру на нешто што нема ефекта. Не постоји замена за Национал Социјализам.

Свака политика одређена на расној основи, како год је звали, биће практично одмах означена као Национал Социјализам од стране противника. Штета од такве оптужбе се не може избећи, или ћете бити лишени предности проповедања.

Жеља за прикривањем, сам покушај, додуше неуспешан, јесте фатална грешка јер наговештава управо недостатак тог духа смеле борбе који је неопходан за успех у гигантској борби против отровних звери са којима смо суочени. Он признаје морални пораз већ на почетку. Дух који се у старту толико плаши противника да жели да да прикрије и одрекне се Национал Социјализма као нечег срамног јесте дух који никада неће бити ни близу чуда спасавања ове наше драге земље од дављења светске звери.

Национал Социјализма се не треба стидети. Треба се поносити њиме. Његова одбрана белог човека је била јединствена у светским аналима, а херојска достигнућа велика и бесмртна. Не треба да дођемо у забуну сучељени са свастиком, древним симболом наших предака. Ти издајници би требало да се стиде, а ако се сад тако не осећају, потрудићемо се да једног дана осете срамоту. Сада је њихово време, али не заувек.

Данас, стајати јавно као Национал Социјалиста није нимало једноставно. Ипак, то даје нешто заузврат. Доноси велико задовољство, надахнуће и моралну снагу у сазнању да смо отворено део епске борбе за аријевску цивилизацију којој су хиљаде људи дали своја срца, године, предане службе, па чак и своје животе. У души марширамо са смеђим батаљонима јучерашњице, а они са нама према новом сутра када ће свет бити наш...

Одломак из говора

са конференције

NSM-а 1964.