уторак, 27. април 2010.

НС Агитатор


  1. Запамтите заувек да служите највећој ствари која је икада постојала, Национал Социјализму! Ваш први и основни задатак јесте усађивање национал-социјалистичког Weltanschauung-a у свест и срца нашег народа. Посветите Ваше пуно време и напор у овом задатку.
  2. Запамтите да пре него што почнете да учите друге, морате прво и сами нешто да научите. Догађаји у околном свету дешавају се брзином светлости, пратите их, разумите и објасните осталима из наше национал-социјалистичке перспективе.
  3. И Ви можете научити да добро говорите и учите остале, али једино кроз тежак рад и искуство. Вежба и пракса дају савршенство.
  4. Никада не говорите без припреме. Сакупљајте и проучавајте материјал из новина, књига и памфлета. Чините то стално, усавршавајте сами себе. Добро би било да створите Вашу сопствену национал-социјалистичку библиотеку.
  5. Говорите једино када сте упознати са тематиком субјекта. Немојте само понављати ствари из новина и памфлета. Причајте једино о стварима које разумете и са којима сте упознати.
  6. Обратите пажњу на Вашу публику, нису они ту ради Вас-већ сте Ви ту због њих! Ако људи престану да Вас слушају, моментално мењајте план Вашег излагања и одмах наведите неки добар пример или неку занимљиву информацију.
  7. Када Вам постављају питања не прекидајте их. Пустите их нека причају, слушајте пажљиво, размислите о питању и дајте што бољи одговор. Ако случајно не знате шта да одговорите или процењујете да није мудро дати искрен одговор, реците просто да ћете на то одговорити неком другом приликом. Немојте користити празне фразе.
  8. Добра тактика је такође да Ви њима постављате таква питања која ће их подстаћи да размисле о задатој тематици и тако сами дођу до одговора или да постану толико збуњени да им једино Ви можете дати право објашњење.
  9. Пожељно је да увек крај себе имате неки летак или памфлет које ћете после свога говора разделити Вашој публици. Не занемарујте моћ и учинак подељених и поклоњених памфлета, магазина или позајмљених књига.

Српски Фронт,
број 15/16

Нема коментара:

Постави коментар