недеља, 4. октобар 2009.

Болест сумње - David Myatt

Постоји разорна снага која се шири нашим Покретом, а коју шире наши непријатељи. Та разорна снага јесте сумња!

Најчешћи и најуочљивији облик те инфекције је „Он/она је агент/доушник Полиције/Владе...“ Понекад је сумња - просто гласина о прошлости или карактеру особе.

Наши непријатељи намерно изазивају ову болест да би нас ослабили и створили раздор међу нама. Открили су да је то моћно оружје у борби против нас, многи који су на нашој страни у борби за слободу су заражени сумњом и иду около инфицирајући друге тим разорним деловањем, тим отровом. Сада је то прерасло у стадијум параноје, где људи шире гласине и оптужбе, питајући се да ли је неко од другова стварно агент или доушник.

Морамо ово да разјаснимо – сумња је особина неприкладна ратнику. Оно што не приличи ратнику јесте оно што је нечасно и непоштено. То је нечасно понашање и према томе срамно. Ширећи сумњу, верујући у гласине и оптужбе – без обзира колико је то подржано или документовано, јесте недостојанствено, знак слабог карактера. То је издаја наших племенитих правила личног понашања – пад на ниво нецивилизованих људи које презиремо и против којих се боримо.

Сумња је нератничка одлика зато што прави ратник доноси лични суд о некој особи тек пошто се лично сретне са њом и на основу утиска који је оставила, јер је то часно и поштено. Он, према томе, проводи неко време са том особом како би могао донети своју личну и потпуну процену о тој особи. Оно што би урадио ратник – ако се не сретне са особом и не проведе неко време са том особом – јесте да се ограничи на своје лично мишљење, без икаквог коментарисања о карактеру, мотивима или било чему другом те особе.

Осим тога, онај ко каже или напише нешто што доводи у питање част извесне особе, мора бити спреман да се са њом суочи и понови оптужбе, гласине или сумње директно и да се спреми за борбу са том особом у поштеној борби или дуелу ако онај чија је част доведена у питање жели да брани своју част на тај начин. Било шта мање није ратнички и јесте кукавичлук.

Да би уништили ту инфекцију сумње, тај разорни утицај који повређује нас и нашу борбу за слободу, морамо да учинимо нешто часно. Та часна ствар значи сачувати достојанствени мир.

Сумња се заснива на речима, било изреченим или писаним. Ако реагујемо на гласине, на саму сумњу са више речи, ми само охрабрујемо будуће ширење гласина. Само достојанствени мир може да убије ову творевину наших непријатеља.

Ми можемо и хоћемо победити – можемо повратити слободу коју смо изгубили и створити истинску нацију ратника, ако верујемо у наше сопствене вредности, нашим племенитим ратничким идеалима. Међутим, ако паднемо на варварски ниво наших противника, радећи и понашајући се као кукавице и капиталисти које презиремо – никад нећемо победити и никада нећемо створити истински племенито друштво.

Наши непријатељи нас мрзе насилном страшћу, јер док год смо одани нашој часној и ратничкој природи, ми смо увек бољи од њих.

Они нам завиде и тајно нас се плаше јер смо ми, док год смо одани нашој ратничкој природи и хероизму – храбри и племенити. Ово они нису, нису били, и никада не могу бити - због њихове кукавичке , материјалистичке природе. Због тога су и покушали да повуку наше људе на њихов сопствени ниски и материјалистички ниво. Зато се они труде скоро 100 година тако ревносно, да понизе наше људе материјализмом потрошачког друштва, нездравом опседнутошћу сексом, њиховим сопственим себичним, паразитским, нечасним вредностима.

Ми који смо часни ратници и само ми, морамо заузети чврст став против њиховог омаловажавања, против њихове жеље да униште нашу сопствену част, наше другарство, наш осећај дужности. Одатле потиче сва њихова насилна мржња и подло злостављање које примењују на нама када имају помоћ одозго. Одатле, такође, происходи њихова творевина – сумња, да изазову поделе међу нама и спусте нас на њихов сопствени, ниски ниво.

Према томе, организација која се придржава ратничких врлина, сачуваће достојанствени мир сваки пут када неко почне да шири сумњу о било ком активисти или симпатизеру. Нећемо да подржавамо гласине, тврдње и лажи понављањем истих и апелујемо свим истинским ратничким организацијама и свим истинским ратницима да учине исто. Ако то учине, уништићемо једно од оружја које наши противници веома ефикасно користе против нас.

Запамтите: ширење сумње је дело наших непријатеља. Достојанствен мир је дело ратника!

Нема коментара:

Постави коментар