понедељак, 16. мај 2011.

УДАРНИЦИ


Шта хоћемо ми националисти, ударници, носиоци Нове Зоре...?
Хоћемо поновно рођење трајних, великих и вечних врлина народне душе, која је натруњена дебелим слојем наноса и муља рушилачке туђинштине!
У потресном болу наших препланулих радника и сељака, чије сетне очи мутно зуре у данашњицу, прочитали смо пламену жељу за Отаџбином реда и правде, поштења и радости!
На том тешком, али једином исправном путу доживљавамо безброј опасности, препрека, замки и скоро несавладивих сметњи. Али челичи нас наша мученичка историја, која нам казује да смо ми некад много тога искупљивали сопственим страдањем, па и смрћу. И сва је наша историја у знаку мучеништва, страдања, болова, али и у знаку херојства и борбе. Ми смо само настављачи оних који су сагоревали у глади и жеђи за бољим животом. Учитељи су нам прекаљени ратници, јунаци и мученици. Њихову свету борбу за народну самосвојност разумели смо и пригрлили као своју сви ми, ударници, младићи и девојке, непобедива војска Нове Смене. У откуцајима наших срца завихорио је ослободилачки замах и започињемо ослободилачки и градилачки период народне историје! Тај дуго жуђени период носи у сунчаним видицима наша пробуђена младост и ми ударамо темеље, снажне и неразрушиве. Верујемо у своју огњену снагу! Отров сумње неће нагристи чисту и гранитну веру наших срца! Национална омладина је кристално чист одисај народне патничке душе која се мучи да искаже свој прави израз живота и да каже нову реч. Лепотом и светлошћу борбене и градилачке младости осветлићемо данашњицу и указати на Нови Пут учмалим и заспалим савестима, несвесним или заведеним! Живела Србија! 

Атаман

Нема коментара:

Постави коментар