петак, 8. март 2013.

8. МАРТ?

Лењин и Клара Цеткин
Шта је заправо 8. март и зашто се слави? Многи Срби и Србкиње не размишљају о томе. Освешћење је дошло деведесетих година када је један део нашег народа гледао на 8. март као на комунистички празник. Нажалост, већи део популације ипак обележава примитивно и глупо овај празник који нам је наметнут са стране.

Клара Ајзнер познатија као Цеткин, Jеврејка - комунисткиња из Немачке увалила нам је још једно њихово “кукавичје јаје”, празник 8. март, касније од стране комуниста прозван “међународним даном жена”. На тај дан (1909.) десиле су се некакве демонстрације жена Америке.

На њену иницијативу, на другој међнародној конференцији жена социјалисткиња одржаној у Копенхагену 1910. године одлучено је да се 8. март обележава као Дан жена. Први пут је тај “празник” прослављен већ следеће, 1911. године и то у Немачкој, Аустрији, Данској, Швајцарској. Рускиње су овај дан премијерно обележиле две године касније, 1913. Социјалдемократкиње Србије су, као у Немачкој, већ 1911. године симболично празновале, а прва значајнија прослава одржана је 1914. године у Народном дому у Београду.

Данас међународни празник жена слави се на различите начине широм планете, без обзира на друштвено уређење државе. Међутим ретко ко се пита шта је стварно стајало иза тог датума. До данашњег дана жене у Србији и целом свету обележавају тај дан и не питајући зашто то чине. 

Истина је једноставна, Клара Цеткин и њене јеврејске другарице једноставно су за празник феминисткиња Европе и Америке узеле датум из јеврејске историје. Ради се о ПУРИМУ који је покретни јеврејски празник и не пада сваке године у исти дан, али  пада отприлике око 8. марта. Пурим је јеврејски пролећни празник којим се прославља персијско-мидска краљица Јестира, Јеврејка која је омогућила Јеврејима покољ над хиљадама већинских нејевреја, уклањањем царског саветника Амана, разоткривача јеврејске завере. О овом догађају говори последња историјска старозаветна књига “Јестира”.

Јевреји празник масовног покоља Пурим прослављају весело, проклињући и исмевајући ритуално убијену жртву царског саветника Амана опијајући се и једући празнични колач од меса назван “(Х)Аманове уши”. На дан Пурима Талмуд допушта опијање. Аман је највећи историјски непријатељ Јевреја поред Вође и они га и дан данас тако доживљавају. Данас дочекујемо овај дан као празник жена и мајки што је велика национална срамота.

Срби и Србкиње не дозволите себи да будете само глупи гоји, ширите истину међу својим пријатељима и рођацима.

Срби не дозволите Вашим женама да прихватају тај дан као свој.

Нема коментара:

Постави коментар