петак, 30. новембар 2012.

ИНТЕРВЈУ - БОРБА 14


1. Братски поздрав камарадима окупљеним око пројекта БОРБА 14! Данас  се широм србских земаља проноси глас о Вама, али реците нам нешто о самим почецима Б14, како сте се сабрали и са којим циљем?
БОРБА14 представља пројекат независних и самосталних српских национал-социјалиста који се тренутно огледа на пољу уредништва истоимене интернет презентације, издаваштву публикација - часописа и другог материјала, као и другим пропратним пропагандним активностима. Поред овога, наша интернет презентација служи као национал-социјалистички портал, где се посетиоци могу информисати о националним активностима и дешавањима, како на домаћем тако и на иностраном фронту. Самим тим, позивамо све српске организације који почивају на идејама трећег пута и национал-социјализма, као и све музичке бендове, магазине, друге пројекте и појединце, да се за сва питања, предлоге и рекламирање њиховог садржаја обрате на нашу званичну адресу: borba14@live.com. Пројекат БОРБА14 чини група национал-социјалиста, који су већ дуже време активни, како у друштвено-политичком животу, тако и на националној, односно национал-социјалистичкој сцени. БОРБА14 није организација, па због тога и нема политички програм, статут и регистровано чланство, већ пројекат чији се активисти морају придржавати унапред предвиђених смерница. Наш пројекат такође могу помагати и национал-социјалисти који су већ активни у неким организацијама, јер је наша замисао добровољни активистички рад и ширење идеје српског национал-социјализма. Активисти, присталице и симпатизери који се окупљају око нашег пројекта имају за циљ ширење националне свести и препорода (револуцију у мислима) у српском народу. Активисти окупљени око нашег пројекта инсистирају на примењивању идеје српског национал-социјализма, односно национал-социјализма у духу нашег народа и у складу са нашим условима, базирајући се на идеји крви и тла.
2. Не кријете своје национал-социјалистичко усмерење. Шта је за Вас Национал Социјализам и како видите адекватно сведочење наше Идеје у србском народу данас?
Национал-социјализма се не треба стидети. Треба се поносити њиме. Данас је национал-социјализам означен и сувише често дефинисан само као расни покрет. Расни идентитет представља један од главних темеља наше идеје, али свакако није једини. Веома важне компоненте наше идеје, које од добро организоване непријатељске пропаганда нећете чути, јесу национална слобода и социјална правда. Као национал-социјалисти, ми не раздвајамо национализам и социјализам. За нас, то су два неодвојива појма. Национална држава није појам само национални, она je и социјални појам. Национализам губи свој смисао ако није социјалан, ако његова национална форма није испуњена социјалном садржином која ће се оличавати у социјалној правди. Исто тако једна држава не може опстати ако се у њој не поштује и ако њом не влада начело социјалне правде. Прави тип социјалне државе јесте национална држава. Оно што некога чини национал-социјалистом није само веровање у расно наслеђе, или подржавање неке политичке идеје и покрета, већ је то радије њихово лично посвећивање части и њихова лична жеља да промене себе, друге и свет на боље и то подржавањем и самом борбом за опстанак српског народа, евидентне у истини расе, културе, части и доследности. Национал-социјализам као основно жели да индивидуе постигну свој сопствени "тријумф воље", свесно тежећи да подрже племените идеале. Преко ове личне промене, и само кроз њу, препорођено друштво и нова Србија, једино тако могу бити створени. Оно што је неопходно за наше битке и уједно опстанак човековог поноса и части јесте наш борбени дух, који струји нашим венамаМи верујемо само у наш духдух борбе, дух потупне испуњености национал-социјализмом и нашом идејомкоја ће као таква, засигурно повести у пут активизма - нашег спасења. Наш пут је искључиво борбени и активистички, отворено национал-социјалистички и анти-системски. Борба је оно у шта ми као национал-социјалисти верујемо и онако како ми живимо - кроз њу и искључиво кроз њу.
3. Шта су по Вама примарни циљеви данашњих србских национал-социјалиста?
Као српски национал-социјалисти ми се боримо против свих анти-националних елемената, односно свега онога што на било који начин уништава или штети српском народу и што није у складу са природом и њеним законима који су вечни и непромењиви. Сагледавајући данашње могућности, примарни циљеви српских национал-социјалиста би свакако требали бити борба против абортуса, односно беле куге и наркоманије. Ова два проблема су се дубоко укоренила у српском народу. Иако не постоје сасвим тачни, званични подаци, јер се одређени број нежељених трудноћа завршава абортусом у приватним установама, у којима се они, иако то закон предвиђа, не региструју, сматра се да се у Србији годишње убије преко 200000 беба. НЕВЕРОВАТНО! Од победничког народа, постали смо народ који буквално изумире тако што убија сам себе. Решење овог проблема се крије у нама самима! РАЂАЈТЕ ДЕЦУ, НЕ УБИЈАЈТЕ ИХ! Пред нама је избор, Србија или абортус? Други проблем чијем се решавању треба приступити јесте свакако проблем наркоманије. Тврдити да у овој земљи постоји проблем са дрогом је исто као и тврдити да је небо плаво или трава зелена. Човек или жена који нису способни да функционишу сами за себе и којима треба хемијска супстанца да би се покренули су слаби људи. Српску омладину треба што пре склонити са пута странпутице и сопственог уништења. Спорт, здравље и национализам је оно што треба нашој омладини. Изаберите сами, Дрога или ЧАСТ?
4. Идеолошки учитељи - ко је имао највише утицаја на Ваше формирање?
Као српски национал-социјалисти превасходно смо своје утемељење наследили и одредили на идејама наших српских националних идеолога, стваралаца и зачетника, не само националистичке идеје у нашем народу, него свакако и социјалистичке. Полазећи од зачетника идеје ''крв и тло'', утемељене кроз идеале наших светих отаца српских попут Светог Саве Немањића, као зачетника српског национализма, па све до Лазара Прокића, Димитрија Љотића и других честитих синова Србије који су се борили како пером тако и мачем, ми се као пројекат боримо да подстакнемо између осталог на враћање српских национал-социјалиста духу свог огњишта, у ком ће свакако препознати све елементе наше борбе за српски национални препород. Свакако, као део европског национал-социјалистичког крила, врло често су наши посредни учитељи велики европски националистички идеолози, али и сви други националисти чије идеје се базирају на Европи нација и национал-социјализму, које су противне глобалистичко-ционистичком новом светском поретку. Сходно томе, све вештачке поделе и индивидуалистичко-егоистичке идеје које се могу формулисати кроз тезу "ми смо једини прави" апсолутно одбацујемо и зрело приступамо идеји српског национал-социјализма, првенствено у духу нашег народа и српских народних учитеља.
5. Колико обраћате пажњу на духовно, идеолошку и физичку изградњу својих људи? Идеја се сведочи животом, а свесни смо да нажалост тога је врло мало до сада било међу србским национал-социјалистима.
Духовна, идеолошка и физичка изградња српских национал-социјалиста као нераскидив органски спој јесу потпуно неизбежни елементи, али и основни циљ сваког политичког војника и националног револуционара. Деградирањем само једног од ова три елемента, сваки национал-социјалиста губи много, а ретко да ишта може да добије. Свакако, ипак се мора узети у обзир да није свако предодређен за све, нити да може све одједном постићи, али то никада и нигде не сме бити оправдање за анти-борбено и деструктивно одбацивање и изграђивање себе самог. Уколико национал-социјалисти себе нису изградили, или не граде са печатом ова три градивна елемента, дух етичког смећа из кухиње шефова новог светског поретка ће допрети до мисли и дела наших људи, и само животно сведочење наше идеје ће постати накарадно и извитоперено.
6. Колико је битно данас да се србски НС баве економским темама и социјалном проблематиком? До сада су ове теме махом биле запостављене.
Веома је важно народу указати на проблем капитализма, главног и смртног непријатеља српског социјализма и српске економије. Трули демократско-капиталистички систем није направљен у циљу заштите народа и народних интереса, већ у интересу богаћења појединаца насупрот осиромашеном и обесправљеном народу. Незапосленост и глад, већа је него икада, док се глас националног социјализма прогања и тамничи управо и због свог критичког становишта према оваквом народном експлоатисању и диктатури демократских анти-народних и анти-националних шефова. Желимо државу у којој је рад, а не новац господар производње. Наш народ се данас налази у оковима капитализма. Кривицу за то сноси капиталистичка лоповска економија. Наш народ је мазга за ношење терета светског капитала. Против тога се ми као социјалисти боримо. Дакле, ми национал-социјалисти, имамо у нашој борби против капитализма двоструки циљ: социјалистички и националистички. Ми желимо да сломимо те капиталистичке ланце да би ослободили пут српском национализму. Ми тада делујемо као национал-социјалисти! Одржавање трулог економског система нема никакве везе са национализмом. Ако заиста волимо Србију, ми морамо да се боримо против капитализма. Борба против капитализма, није само пожељна, већ и неопходна. Само уништење система експлоатације носи у себи срж препорода нашег народа. Српском народу се мора ставити до знања да национал-социјализам нуди одговоре и решења за многе проблеме и тегобе данашњег друштва, било то незапослење, небезбедни комшилуци, нарко дилери, или претерано високи порези.
7. Реците нам нешто о Вашем издаваштву, видимо да је врло брзо након првог, изашао и други број Вашег билтена „Проглас“?
Наш билтен "Проглас", успутно је али не и безначајно гласило нашег пројекта. Билтен се углавном бави актуелним социјално-економским проблемима, али свакако и идеолошком тематиком лако разумљивом и доступном обичном народу. Излази периодично, и кроз своју кратку али јасну садржину, применљив је и доступан за самоиницијативно штампање и дељење, не би ли скренуо поглед обичног, али не и неверног српског омладинца пре свега.
8. Како да се превазиђе секташење и завист међу србским национал-социјалистима?
Оно што нажалост недостаје многим национал-социјалистима, а то је већ било споменуто у једном од претходних питања јесте духовна основа и вера у борбу. Тамо где тога нема, одатле надолазе и сви наши проблеми који гуше друге национал-социјалисте својом болести духа коју не желе да исправе, већ је намећу другима, углавном неупућеним друговима који је због своје лакомислености често и прихватају, а да врло често и сами знају да са таквим опхођењем према другим саборцима нешто није у реду. Међутим тамо где су национал-социјалисти сложни по питању духовних идеала, истините и искрене вере у свој народ и нацију, међу њима ће тешко бити убачени егоистичко-агресивни пориви који су једни од основних елемената секташења и зависти. Без агресивног егоизма међу национал-револуционарима, истичу се и јављају врлине и квалитети заједнице између којих влада слога и осећај братске љубави према саборцима, те се и надолазећи нараштаји политичких војника обучавају у таквом духу који је традиоционални српско-саборни, дух слоге и јединства. Апелујемо друговима, браћи и саборцима, да се клоне подела и зависти једни према другима, већ да у духу слоге и солидарности према ближњем, пруже руку брату, чак иако не делују под истим именима и ако међу собом проналазе разлике. Покушајте, никад није касно.
9. Европа Нација и Ваше виђење проблема шовинизма?
Као српски национал-социјалисти, опстанак и напредак српског народа видимо као примарни циљ наше борбе. Слоган који најбоље може описати наш став би био - "Србија изнад свега". Међутим, не смемо заборавити да су и остале европске нације, као и српска, суочене са идентичним проблемима: пропаст религије и традиције, декаденција породичних вредности, масовна имиграција, озакоњавање хомосексуализма и наркоманије, као и многи други. Да би превазишли ове препреке и проблеме, национално свесне патриоте широм Европе се морају ујединити, и заједно наступити против пошасти "новог светског поретка". То је једина шанса, да европски националисти напокон стану у један фронт, јер иначе ће их раздвојене непријатељски жрвањ лако смрвити. И ми Срби смо европски народ, и много пута у својој историји смо стајали на бранику Европе, бранећи је од спољашњих непријатеља. Када спомињемо европске националисте, не мислимо на властодршце и марионете "новог светског поретка", нити на моћнике светских влада, који су креатори свих могућих невоља на земљи. Ми искључиво мислимо на родољубе, који су солидарни са осталим народима, као и са Србима. Највећи проблем међу европским народима по питању уједињења, јесте шовинизам. Током бурне историје, доста тога се издешавало на просторима Европе. Народи су међусобно ратовали, а трагови тога и данас постоје. Постоји доста европских нација, које и даље гаје међусобну нетрпељивост из разних разлога. Ако је време да се заборави на узалудно проливање братске крви, онда је то сада, када је Европи најтеже. Наравно, када говоримо о уједињењу европских народа и ширењем пароле: "Без братоубилачких ратова", морамо бити обазриви и према жртвама које су пале у тим ратовима, а нарочито када се ради о нашем народу. Наш народ је претрпео масовна страдања, нарочито током Другог светског рата, и у ратним збивањима 90-их година. Решавању комплексног проблема који имамо са Хрватском, мора се приступити пажљиво и обазриво, без прављења било каквих компромиса и договора који иду на штету српском народу. Сулудо је говорити о било каквом јединству по том питању, и сједињавању српских национал-социјалиста са шовинистички настројеним суседима. Западна Европа је махом духовно и национално сломљена. Ми као носиоци идеје Европа нација, видимо пре свега удружене словенске народе на челу са Русијом, као чуваре здравих вредности и традиције.
10. Колико је данас битан историјски ревизионизам, нарочито по питању Другог светског рата?
"Историја је учитељица живота", тако гласи латинска изрека. Историја је веома битна за разумевање догађаја који су претходили садашњем добу, тј. нама који радимо на стварању будућности. Постоји велики број историјских школа, и велики број историчара који се баве разним догађајима, и ми откривамо неке ствари које до сада нису биле истинито приказане. Сам историјски ревизионизам је добар, зато што темељно и објективно обухвата све поре неког догађаја, без обзира када се он догодио, под којим политичким или војним условима. Изучавањем се долази до нових информација, намерно или ненамерно запостављених, и даје потпуно нову слику од претходнепоготово по питању идеје национал-социјализма у српском народу о којој ми говоримо. Слободно можемо рећи, да је историјски ревизионизам тај који брани част истините историје и догађаја од заборава и пре свега од злоупотреба, односно фалсификовања историје по налогу ционистичких моћника.
11. Контакти са осталим Покретима у Отаџбини и иностранству?
У контакту смо са многим националним револуционарима, поборницима национал-социјализма и трећег пута, како са покретима и организацијама, тако и са националистичким издавачким кућама, музичким бендовима патриотско-револуционарног гласа, магазинима, итд. Многи од њих сарађивали су са нама, а поред међусобне подршке нису изостајале и заједничке активности на јавним скуповима, са циљем ваљаног примера српске слоге и јединства националних револуционара. Ваља напоменути да су неки од момака који се окупљају око нашег пројекта, активни такође у истим тим национал-револуционарним организацијама, те је сама сарадња природна и очекивана ствар. Што се иностранства тиче, у контакту смо са многим пројектима, организацијама и гласилима, или са појединцима из тих организација, поготово из Русије, Пољске, Чешке, Румуније, Грчке и Италије који нас неретко обавештавају о дешавањима и најавама њихових активности, које често презентујемо и информишемо српске другове путем наше службене интернет презентације, те тежимо ускоро још већој и квалитетнијој сарадњи са друговима из Европе и света.
12. Идеологија и поткултура?
Ово је питање о коме се расправљало дуго времена, нарочито међу националистима који су доста активни на улици, или се крећу у ширем кругу људи. Морамо да схватимо да је подкултура пре свега приватна ствар. Не можемо сви живети на исти начин, слушати исту музику и исто се облачити. Сигуран сам да постоји велики број људи који су нашу идеју прихватили кроз скинхед подкултуру која је најчешће повезивана са национал-социјализмом. Велика је грешка повезивати подкултуру са идеологијом. Сигурно знамо да су таква политички мотивисана удружења била популарна у Енглеској и Америци крајем 20-ог века, али оне данас представљају неефикасне групе, покретне мете, и магнет за углавном неозбиљне људе који никако не могу допринети нашој идеји. Идеали су нешто што пре свега носимо у нашем уму и срцу, а што се тиче културе живљења, то зависи од наше процене како желимо и можемо да се исказујемо у том смислу у окружењу у ком живимо.
13. Здрав начин живота и заштита животне средине као обавеза сваког НС појединца и Покрета?
Заиста би било лицемерно да један национал-социјалиста не води рачуна о себи, али и животној средини. Национал-социјализам као идеологија је великим делом управо заснована на тим стварима. Здрав начин живота и заштита животне средине заиста јесу обавеза сваког национал-социјалисте. У садашњем времену, сувише је начина и могућности да наше тело постане складиште за отрове, почевши од пића, цигарета, психоактивних супстанци, итд. Колико људи познајетеа да не упражњавају ништа од наведеног? Сигурни смо, врло мало, и веома је тужно посматрати нашу здраву омладину како тоне у те гадне пориве. Морамо почети од себе. Није тешко одвојити мало времена за спортске активности, не мора то да буде вишесатна или нека напорна вежба, за почетак је и пола сата шетње боље од пола сата проведених испред телевизора. Купујте и конзумирајте домаћу храну, нарочито са пијаце, сигурно је квалитетнија од оне отроване и генетски модификоване у маркетима, уосталом често је и јефтинија. Мало труда је потребно, а пуно ће значити вама и људима око вас. Такође, сматрамо да је катастрофално што постоје илегалне депоније широм Србије. Наше ливаде су затрпане смећем и неразградивим материјалом. Отрови, пластичне кесе, и помори рибе су реалност наших река, и никога није брига за то?! Наша прелепа природа није то заслужила, и као национал-социјалисти смо дужни да чувамо околину, јер то је место на коме ће једног дана и наши потомци живети, и на нама је да им оставимо чисту средину за здрав живот.
14. Вера и Нација?
Оно што многи национал-социјалисти намерно или ненамерно заборављају јесте да се наша држава (која је једна од основних јединка у национал-социјалистичкој доктрини) оснивала на страдалницима за православну веру. Самом том природном концепцијом јасан одговор лежи у томе да наше државотворно тло српско, своје зачетке заснива на учењима и делима наших државника - светитеља. Као и држава, и у корене нације и националног идентитета дубоко и неизбрисиво су утврђени православни светитељи и православље уопште. Нација без духовне основе не може, нити ће бити усмерена ка потпуности живота српског живља, који је заправо свој идентитет и изградио кроз веру и цркву (и у духовном и етичком симслу), и сачувао свој идентитет у оним расно и духовно страним мисијама и доктринама у време тешких окупација. Они који се тога одричу (или пак доследно не поштују) морају имати на уму, да је њихова доктрина српског национал-социјализма површна и одбојна народној души, и свакако није проистекла из темељима наших косовских мученика.
15. Планови за даље?
Планова је заиста много, али нека наша дела говора о нама. Водимо се кованицом "дела а не речи", стога све што будемо радили, показиваћемо само чистом акцијом и деловањем, а ми се надамо да ће свих врста активности бити много више и чешће, наравно све у складу са самим могућностима нашег пројекта. Такође желели би овим путем да поздравимо све српске националне револуционаре, а уједно и уредништво вашег блога који је једно од првих независних српских национал-социјалистичких гласила, и који је свакако кроз свој просветнo-активистички пример упутио на прави пут велики број српских национал-социјалиста. Овом приликом желимо и да вам се захвалимо за интервју. Слога биће пораз врагу!

Нема коментара:

Постави коментар