среда, 20. април 2011.

БОЉШЕВИЗАМ И ЕВРОПСКА МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА - Адолф Хитлер



У свом последњем говору, одржаном о годишњици доласка на власт, Вођа Рајха рекао је, између осталог, следеће: “Данас се Немачка не бори само за своју слободу, за немачки народ, његову децу и унучад, већ и за друге народе, јер је ово борба за целу Европу, а тиме и за цело човечанство”. Две године пре овога рата, у јесен 1937. године, Вођа Рајха одржао је говор у коме је целом свету скренуо пажњу на опасност бољшевичке куге и на њеног клицоношу, Совјетију, предвођену од Јевреја и удружену са међународним јеврејством. Овај говор је и данас актуелан па га овде преносимо у изводима.

РЕЧ ЈЕ О СВЕОПШТЕМ НАПАДУ

Ова криза не може се сравнити ни са једним од иначе уобичајних ратова или ма са каквом од тако честих револуција. Не, реч је о једном свеопштем нападу на данашњи друштвени поредак, на наш духовни и културни свет. Тај напад исто тако је управљен и против саме суштине народа, против њихове унутрашње организације и вођства тих народа, као и против њиховог духовног живота, њихових традиција, њихове привреде и свих осталих институција које одређују слику бића, карактера и живота тих народа или држава. Исто онако мало као што су у другим временима поједини људи или народи само због својих другачијих схватања и карактера могли да се одрже изван светских катастрофа или револуција које су покретале свет, исто тако мало се данас може неко спасти од политичке опасности комунизма на тај начин што просто оспорава његово постојање и што неће да увиди његов демонски утицај.

СВЕТСКА КУГА И ДЕМОКРАТИЈА

Ја радо верујем да државницима демократског света не причињава никакву радост да се баве комунистичким проблемом. Они могу и да не желе то, али једном ће морати или ће се њихова демократија срушити. Ова светска куга неће питати за дозволу да помоћу марксистичке диктатуре учини крај демократијама, већ ће то сама учинити. Она мора бити спречена. Али до тог спречавања неће доћи само платонским одрицањем ове појаве или њеним више мање млаким одбијањем, већ ће се она моћи састојати само у имунизацији народа од овог тровања и у сузбијању самог интернационалног клицоноше. А та имунизација биће утолико потребнија уколико је у нашој тако много међусобно повезаној Европи - судбина појединих народа такође, међусобно повезана. Па не само то, већ и због тога што је ова Европа једна заједница народа и држава која се у току столећа постепено паралелно изграђивала, међусобно оплођавала и допуњавала и што је зараза која зарази једну државу у овој заједници не само незгодна за ту државу, а за остале само занимљива, већ је напротив за све одлучујућа.

КАМУФЛИРАНО НАРОДНО ВОЂСТВО

Све данашње европске државе настале су од првобитно малих култура, али које се могу сматрати као стварно снажни, па тиме и одлучујући фактори тих творевина. Та се чињеница најјасније потврђује у оним државама код којих још до данас није настало изједначење између формиране и вођене масе и између формирајућих и водећих снага, код којих то можда није могло да успе, па се вероватно није ни намеравало. Једна од тих држава била је Русија. Један врло танак, неруски, дакле несловенски водећи слој направио је од ове државе, састављене од мешавине малих и најмањих заједница, један прави колос од државе, који је по изгледу био непоколебљив, али чија је највећа слабост увек почивала у нескладу броја и вредности свога по крви неруског водећег слоја и вредности својих национално руских елемената. Због овога је и могло лако да успе продирање и напад једног новог расног језгра, које се свесно јавило као камуфлирано народно вођство за разлику од старог службеног државног вођства. Овде је јеврејској мањини, која бројно не стоји ни у каквој сразмери према руском народу, пошло за руком да заобилазним путем преко присвајања вођства националног руског пролетаријата, не само потисне дотадашње друштвено и државно вођство из његовог положаја, већ и да га кратким путем искорени.

ДИКТАТУРА ТУЂЕ РАСЕ

Управо стога данашња Русија строго узевши и није ништа друго до Русија од пре 200 или 300 година. Брутална диктатура једне туђе расе, која је потпуно приграбила власт над Русима и према томе је и врши. Уколико се овај процес новог формирања државе заврши у Русији, тај ће се процес као и сваки сличан процес, моћи просто узети на знање као историјска реалност и с њом рачунати. Али уколико ово јеврејско расно језгро и у другим народима буде тежило за истим испољавањем и притом у данашњој Русији буде гледало као у већ освојену ослону тачку и мостобран ради даљег ширења, утолико је тај проблем од руског постао светско питање, које ће било овако или онако бити речено, јер мора бити решено. Ви знате досадашњи пут овог најзначанијег феномена нашег времена.

ПРОДИРАЊЕ ЈЕВРЕЈА

Јеврејска раса продире непозвана у народе и покушава најпре да као страни сталеж који се углавном бави трговином и разменом добара стекне известан економски утицај. После низа столећа тај процес доводи дотле да привредна моћ уљеза постепено даје повода за жестоке реакције од стране гостопримљивог народа. Ова природна одбрана убрзава код јеврејства покушај да под изговором постепене асимилације не само одстрани главни разлог напада да је страни народ, већ да преко тога задобије један директан, и то политички утицај на земљу која је у питању.
Многи не увиђају опасност ове еволуције, и то делом услед економских интереса, а делом и услед урођене буржоаске лењости. Глас опомене утицајних или паметних људи при томе се исто онако свесно занемарује као што је то увек у историји случај када су последице које се проричу непријатне природе. И тако тој јеврејској расној заједници, која оперише језиком гостољубивих народа полази за руком да, полазећи од утицаја на трговину, добије све више утицаја и на политички развој. Она се притом исто онолико креће у кругу владајућих колико у кругу опозиционара. Али уколико више њеној делатности пође за руком да уздрма положај неке династички учвршћене краљевине, утолико она све више преноси своје интересовање на потпомагање демократских народних покрета. А демократија тек онда пружа предуслов за организовање оних терористичких организација које ми познајемо као социјалдемократију, комунистичку странку или бољшевичку интернационалу.

СТВАРАЛАЧКИ НЕОБДАРЕНА РАСА

Док се у демократији постепено гуши жива воља за одбраном путем хиљаду формалности, а пре свега свесним уздизањем што слабијих представника државе, дотле се у радикалним револуционарним покретима развија авангарда јеврејске светске револуције. Друштвене и привредне слабости помажу такође да се олакша разорни напад ове бољшевичке интернационале коју су организовали јеврејски елементи. И тако се у овом стадијуму опет понавља исти процес као и у пређашњем.
Док један део јеврејских суграђана демобилише демократију, нарочито помоћу утицаја штампе, или је спајањем са револуционарним појавама у облику народних фронтова инфицира својим отровом, дотле остали део јеврејства већ уноси буктињу бољшевичке револуције у буржоаско-демократски свет, не бојећи се притом никакве ефикасне одбране с његове стране. Последњи циљ је затим дефинитивна бољшевичка револуција, тј. не уздизање вођства пролетаријата од стране пролетаријата, већ потчињавање пролетаријата под вођство његовог новог туђег господара. И чим раздражена, подивљала безумна маса, потпомогнута асоцијалним елементима ослобођеним из затвора и казнених завода искорени природну, властиту интелигенцију народа и одведе на губилиште, одмах као једини носилац, иако мизерног интелектуалног знања, остаје Јеврејин. Јер овде треба једно констатовати, а то је да код ове расе није реч ни о каквој духовно или морално надмоћној раси, већ у оба случаја о једној нижој раси. Јер нескрупулозност и несавесност не могу се никад сматрати некаквим истинитим, генијалним даровима.

НАЦИОНАЛ СОЦИЈАЛИЗАМ ТАКМАЦ

Баците само један поглед на значај јеврејства у трговачком погледу, а затим други на стварно драгоцене проналаске или велика дела људског рода која произилазе из стваралачке маште, генијалности и поштеног рада. Ако је икада важила констатација да је одлучно не бављење чињеницама, већ стварање чињеница, онда то пре свега важи за просуђивање праве вредности јеврејства. Оно може у неким земљама да заузима 90 процената свих места интелигенције, али оно није пронашло, створило или произвело елементе знања, културе, уметности итд. Оно може да се извесним манипулацијама докопа трговине, само ипак трговине, тј. вредности нису открили, пронашли и развили Јевреји. То је једна стваралачки скроз необдарена раса. Због тога она мора, ако икада жели да негде трајно влада, да приступи крвавом истребљивању дотадашњих интелектуалних горњих слојева осталих народа. Јер би она иначе кроз кратко време опет подлегла њиховој надмоћној интелигенцији, јер су они у свему што се односи на право стваралаштво одувек били шепртље, па су као такви и остали.

ДАВИДОВА ЗВЕЗДА СИМБОЛ ПРОЛЕТЕРСКЕ ДРЖАВЕ  

Како је Национал Социјализам супротно прорицањима наших мудрих критичара изашао на крај са овим арогантним незналицама? Они као демократе нису чак ни искористили могућности које су лежале у демократији, нити су као социјалдемократе умели да воде масе. Они као интересенти наше привреде нити су спречили њено опадање, нити им је пошло за руком да из слома као комунисти извуку консеквенце којима су се надали. А то само зато што је њима насупрот свесно иступио Национал Социјализам који их је прозрео. И зато смо ми Национал Социјалисти тако сигурни у себе и убеђени у неразрушивост наше државе. Свакако, ми остали свет делимично сматрамо врло угроженим, јер он свесно затвара очи пред овим питањем, а пре свега неће да види да диктатура пролетаријата није ништа друго до диктатура јеврејског интелектуализма.

ДЕМОКРАТИЈА ПРОТЕЖИРА ЈЕВРЕЈЕ

Ми смо прошле године читавим низом статистичких података доказали да у досадашњој пролетерској Совјетској Русији више од 80 процената водећих места заузимају јевреји. А то значи да не диктира пролетаријат, већ она раса чија је Давидова звезда најзад постала симбол такозване пролетерске државе. Ми смо с тиме упоредили положај у Немачкој у којој се без сумње услед рада Национал Социјализма без обзира на личност и порекло или имовину бирају и формирају за вођство најспособније главе. Тада је јеврејска светска штампа, па и штампа Совјетске Русије, такозване Совјетјудеје, о много чему писала, али није донела ни речи о овом статистичком излагању стања читавог јеврејског вођства такозване ”државе радника и сељака”. Морали су да ћуте о овоме. Овде се није могло нити шта да порекне лажју, нити да се изврне, а, међутим, постојала је опасност да други народи буду обавештени! Уосталом, то смо и ми сами доживели у Немачкој. Ко су биле вође наше баварске совјетске револуције? Ко су биле вође спартакиста? Ко су биле стварне вође и финансијери наше комунистичке странке? То не могу да оповргну нити да измене ни најдобронамернија господа светски демократи: били су све сами јевреји!

ЗА ИСКОРЕЊЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

То јеврејство је деценијама и у нашој земљи употребљавало марксистичке странке пролетаријата као оруђе, али не против паразита у националном или привредном животу, већ напротив у служби паразита и увек против националне продукције. Оно је све дотле гонило ту националну продукцију док се најзад на улици није нашло седам милиона незапослених. А све ово у нади  да се од седам милиона незапослених најзад образује бољшевичка револуционарна војска. Помоћу ње надали су се да ће исто онако моћи искоренити националну интелигенцију у нашем народу, као што се то сад покушава да уради у Шпанији, а као што је већ урађено у Русији. Али у овој борби коју баш јеврејин као водећи елеменат социјалне правде организује и води, не напада се ни један једини јеврејин чак као штетан социјални елеменат. Само онде где више не постоји народно вођство, ту се почињу да иживљују последњи јеврејинови нагони. Најнедостојније вођство које се може за људе измислити почиње тада као у Совјетској Русији да се између себе коље и истребљује. Али ако неко ову привидно социјалну светску борбу води само ради тога да на крају у облику најбруталније диктатуре натера припаднике туђих народа под вођство ове расе, па се притом труди да тај процес прошири у светску револуцију, онда је за један такав развој не само заинтересован сваки онај на кога се то односи, већ и сваки онај који се индиректно осећа тиме угрожен.

СТРАНО ТЕЛО

У овој заједници европских народа јеврејски светски бољшевизам представља апсолутно страно тело, које не значи ни најмањи принос нашој привреди или нашој култури, већ само ствара забуну, не може да покаже ни једно једино позитивно дело на интернационалном пољу европског живота, већ само пропагандистичке табеле, лажне цифре и подбадачке плакате… Ми смо више заинтересовани за Европу него што би то требало да буду неке друге земље. Наша земља, наш народ, наша култура, наша привреда израсли су из опште европске повезаности. Ми морамо стога да будемо непријатељи сваког покушаја да се у ову европску породицу народа унесе један елеменат распадања и разарања како појединачно тако и у целини!

ПРОРОЧАНСКЕ РЕЧИ

Ми Национал Социјалисти смо у борби против тог непријатеља постали велики. У току више од 15 година ми смо га духовно, морално и стварно уништили у Немачкој. Ни његова небројена убиства и остала насиља, нити потпора коју је он од тадашњих марксистичких властодржаца Рајха уживао нису могли да спрече наш победнички марш. Ми ћемо данас брижљиво бдити над тим да више никад не дође опет таква опасност на Немачку. Али ако би се неко усудио да споља приближи Немачкој или у њу унесе такву опасност онда нека зна да је национал-социјалистичка држава створила и оружје да такав покушај муњевито скрши. Свет сигурно још није заборавио да смо ми били добри војници, а може нам веровати да смо данас још бољи. Али нико не треба да сумња у то да ће се национал-социјалистичка Немачка са другачијим фанатизмом заложити и борити за своју егзистенцију него некадашњи буржоаски Рајх.

Пренето из магазина
Обнова број 4/2010.

У оригиналу први пут објављено на србском:
Наша борба, број 25
22. фебруар 1942.

Нема коментара:

Постави коментар